Hverdagsskaperen

Hvor lenge siden er det du gjorde noe nytt på jobben? Noe spenstig, spennende og annerledes, noe som fikk dine kolleger til å løfte på øyenbrynene eller reagere med undring og nysgjerrighet? Hvis svaret ditt er ”lenge”, så kan du trøste deg med at du ikke er alene.

Trøsten blir i så fall en fattig trøst. Realiteten er at de fleste av oss har en lei tendens til å frekventere opptråkkete stier altfor ofte. Det er trygt og godt, og ikke så rent lite behagelig.

”Vi har jo alltid gjort det slik”, sier du. ”Hvorfor må vi da endre på det?”

Godt spørsmål! Og dersom du klarer å tenke litt videre etter at du har sagt det, er du et lite stykke på vei utenfor den vante stien. Still spørsmål ved spørsmålet ditt;

”Hvorfor er det egentlig slik at vi alltid gjør ting slik vi alltid har gjort dem, og er dette egentlig den beste måten å gjøre tingene på?”

 

Våger du å gå dette skrittet videre vil det nok overraske deg at du i de fleste tilfeller vil oppleve at det faktisk er mulig å bryte ut av det faste mønsteret. At det faktisk er mulig å gjøre ting smartere og mer effektivt, og at dette faktisk vil fungere. Men, det må begynne med at du våger å bryte med rutinene!

Rent praktisk kan du jo begynne med å stille deg ett undrende spørsmål hver dag;

”Hvorfor gjør vi/jeg slik…?”

Begynner du med det, vil dette raskt bli etterfulgt av;

”Hvordan kan jeg gjøre dette annerledes?”

Og da er du i gang, på vei til å bli en ”hverdagsskaper” – en som forsøker å se ting fra litt andre vinkler, en som evner å løfte blikket i undring og ikke bare for å puste ut før neste økt. Det er denne evnen som skaper suksesser, det er den aktive nysgjerrigheten som gjør at noen lykkes oftere enn andre. Og derfor er noen vinnere og ledere, mens andre har mer enn nok med å følge de stiene andre har tråkket opp for dem.

Ønsker du å bli en ”hverdagsskaper”, men sliter litt med å komme i gang? Vil du ha hjelp til å tråkke utenfor komfortsonen og bryte etablerte mønstre? Ikke fortvil – vi står parat! Ta kontakt og vi hjelper deg med å gjøre 2018 til en kreativ fest!

Flere aktuelle saker

Alle gode ting er 3

Alle gode ting er 3

Skal du bli god, må du fortsette å prøve, og feile, og prøve igjen. Det er dette vi må bygge en kultur rundt; det at man oppfordres til å prøve og feile. Det at man lærer og utvikler seg videre – hele tiden.

Ferrari og Krembanan

Ferrari og Krembanan

Som leder er det ditt ansvar å skape en god prestasjonskultur, en kultur preget av ambisjoner, offensiv holdning og vinnervilje. Men dette får du ikke uten å skape trygghet, samhold og en solid tillitsbase. Det er når medarbeiderne har mot til å bryte barrierer, når de våger å kaste seg utpå, når de gleder seg over andres suksess, det er da fundamentet for gode opplevelser er lagt.

Kontaktinformasjon

Kjell Morten Brendøy


Telefon:
915 68 975
kjell-morten@puzzlelearning.no

© 2017 Puzzle Learning. Powered by Optima Media AS. Cookies

© 2017 Puzzle Learning
Powered by Optima Media AS
Cookies